SEO en content marketing trends

Contentmarketing is geen bijzaak meer en wordt door steeds meer bedrijven groots aangepakt. Voor veel van deze bedrijven is contentmarketing één van hun belangrijkste vorm van marketing. Maar steeds meer belangstelling betekent ook dat er heel veel verandering en ontwikkeling is en dat je als bedrijf wel bij moet blijven om er zeker van te zijn dat contentmarketing klanten blijft opleveren. Wat zijn zoal de trends van 2017?

Uitgelicht: Freelance SEO expert / ZZP SEO specialist

Mobiel gebruik
Ja, ook in 2017 is mobiel gebruik groter dan de computer, daar heeft niemand een statistiek voor nodig. Dat betekent natuurlijk wel dat jouw content mobielvriendelijk moet zijn. Je kunt het voor een klant makkelijker maken om jouw product via een mobiel te kopen door te zorgen dat er minder ingetypt hoeft te worden. Ook is het slim om duidelijk aan te geven dat kopen op jouw website veilig is, ongeacht het apparaat dat de klant gebruikt. Tenslotte is het ook handig als klanten een deel van de informatie op hun mobiel kunnen invullen, waarna zij hun aankoop op een ander apparaat kunnen afronden.

Aanbevolen: Zoekmachine marketing specialist / Online marketeer freelance

Een gevarieerde inhoud is een must
Bezoekers zullen snel uitgekeken zijn als je het maar over een onderwerp hebt. Zo werkt het tegenwoordig niet meer. In plaats daarvan wordt er verwacht dat je verschillende media gebruikt op je site, zoals infographics, galerijen, video, podcasts enz. Dit betekent dus ook dat je verschillende vaardigheden in huis moet hebben. Door de inhoud op verschillende manieren te presenteren hoef je minder nieuwe content te maken. Kijk maar eens of je inhoud makkelijk in een ander medium kan overzetten. Dat ziet er dan ineens al heel anders uit. Gebruikers hebben zo hun eigen voorkeur hebben voor een bepaald type media.

Meer concurrentie
Er zijn steeds meer bedrijven die inzetten op contentmarketing. Het is daarom goed om de concurrentie voor te blijven. Matige inhoud zal niet meer opleveren dan een matig resultaat. Het betekent dat je informatie moet aanbieden die nieuw en interessant is voor de lezer. De inhoud kan niet alleen door de marketingmensen worden bedacht, maar moet van meerdere kanten binnen het bedrijf komen. Wat voor soort dingen vallen jou en je collega’s op? Wat zijn interessante nieuwe ontwikkelingen die gedeeld kunnen worden? Dit soort informatie van achter de schermen is vaak wat het publiek interessant vindt. Wees niet bang om freelancers in te huren of andere hulp om jouw content naar een hoger niveau te tillen. Niet alle artikelen hoeven hoog te scoren, maar enkele hoog scorende pagina’s maken jouw strategie een stuk effectiever.

Tip: Zoekmachine optimalisatie uitbesteden / Zoekmachine marketing uitbesteden

Gebruikers uitnodigen om inhoud te plaatsen
Het blijkt dat meer dan 80 procent van de gebruikers inhoud vertrouwt die door andere gebruikers is gemaakt. Dat is best hoog en daar moet je van profiteren. Hoe doe je dat? Biedt jouw gebruikers de mogelijkheid om artikelen toe te voegen aan jouw website. Dat levert veel voordelen op. Zolang het gaat om positieve berichten, zullen nieuwe bezoekers een goede indruk krijgen. Meeschrijven geeft gebruikers het gevoel dat er naar ze geluisterd wordt. Dit kan resulteren in een gemeenschap waar gebruikers graag terugkomen. En voor jou biedt het meeschrijven gratis inhoud.

Contentmarketing is nu volwassen aan het worden. Dat was onvermijdelijk. Het is belangrijk dat jouw bedrijf meegaat in deze groei. Er moet dus plek zijn binnen de budgetten en het moet een vaste plaats krijgen binnen het bedrijf om een goed effect te hebben. In tegenstelling tot andere marketingcampagnes kost contentmarketing best veel tijd. Het moet lezers opvallen dat je iets interessants te zeggen hebt.