Met deze drie hostingbedrijven kun je gemakkelijk je eigen website bouwen

Als je een bedrijfje hebt, of je werkt in een creatief vak, is een eigen website, waarop je je portfolio laat zien, of je je diensten aanbiedt, bijna onmisbaar. Heb je echter niet zo veel verstand van technologie, dan kan het lastig zijn om een eigen website in elkaar te zetten. Gelukkig zijn er hostingbedrijven die je veel van het werk uit handen nemen. In dit artikel bespreken we er een paar.

WordPress

WordPress is misschien wel het bekendste hostingbedrijf en het kan dan ook niet ontbreken aan ons lijstje. Met WordPress kun je heel gemakkelijk gratis beginnen met het opzetten van een basiswebsite. Je kiest een thema voor de vorm waarin je je website wilt gieten en zo begin je heel simpel met het maken van je website. WordPress heeft oneindig veel mogelijkheden om je website te professionaliseren, hiervoor moet je dan wel een abonnement nemen. Ook daarvoor heeft WordPress verschillende opties, zodat je een pakket kunt kiezen dat precies bij je plannen past. WordPress wordt door heel veel grote bedrijven gebruikt en is dan ook het meest professionele hostingbedrijf in dit lijstje. Dat betekend echter ook dat je de minste gratis functies hebt en het bouwen van een website ietsje lastiger is, dan via de twee hostingbedrijven hieronder. 

Wix

Heb je écht helemaal geen kennis van technologie, codering en al dat soort dingen? Dan is Wix misschien een goede optie voor jou. Wix is namelijk enorm makkelijk om je eigen website op te bouwen. Wix loopt al jaren voor op het makkelijk bouwen van websites en de creatieve technologie die daarbij komt kijken. Je sleept heel gemakkelijk verschillende elementen naar de betreffende pagina’s en maakt net zo makkelijk nieuwe pagina’s en menu onderdelen aan. Ook Wix begint met een gratis pakket en heeft verschillende opties wat betreft abonnementen. Deze abonnementen zijn wat duurder dan de WordPress abonnementen, maar met het gratis pakket van Wix kun je dan ook al heel erg veel.

Weebly

Als laatste op ons lijstje noemen we Weebly. Ook Weebly is enorm makkelijk om een website mee te maken. Het maken van een website is bijna even gebruiksvriendelijk als het programma van Wix en ook bij Weebly heb je enorm veel mogelijkheden. De abonnementen van Weebly zijn een stuk goedkoper dan die van Wix, maar voor dezelfde prijzen biedt Wix wel wat meer functies. Gelukkig heeft ook Weebly een gratis pakket waar je al behoorlijk wat kanten mee op kunt. 

Geen zin om je eigen website te bouwen?

Heb je geen zin om je eigen website te bouwen, of heb je er gewoon echt de tijd of kennis niet voor? Geen probleem! Er zijn namelijk meer dan genoeg bedrijven die dat voor jou willen doen. Eén van deze bedrijven is NL-XS. Zo kun je een website laten bouwen, precies zoals jij dat wilt, zonder er moeite voor te doen.