Drie keer interessante content voor op de sociale media van je bedrijf

Voor mensen met een eigen bedrijf zijn sociale media als Instagram en TikTok tegenwoordig dé manier om de boel lekker lopend te houden. Eventuele klanten blijven via sociale media constant op de hoogte van de bezigheden en ontwikkelingen binnen je bedrijf en in die zin werkt sociale media beter dan een website. Wel is het belangrijk dat je regelmatig interessante content blijft posten. Schakel een fotograaf in Groningen in of maak interessante video’s. Wij geven je in dit artikel drie tips voor interessante content.

Laat mooie foto’s maken

Instagram is natuurlijk helemaal gericht op foto’s. Als je zelf niet heel handig bent met de camera: schakel dan een professionele fotograaf in, bijvoorbeeld via www.diepzeekonijn.nl. Je kan foto’s laten maken van het bedrijfspand, van productieprocessen of van een dienst die geleverd wordt. Het is ook leuk om van alle werknemers een mooi portret te laten maken. Deze kunnen dan eens in de zoveel dagen één voor één online gezet worden. Laat de werknemers zelf een about me schrijven. Zo komen je volgers in contact met de mensen die bij jou werken en voelen ze zich meer persoonlijk betrokken bij het bedrijf.

Interessante videos

Zowel Instagram als TikTok draaien erg op video’s. Korte video’s zijn dé manier om op een leuke manier in contact te komen met je volgers. Misschien heb je wel iemand in je team die handig is met TikTok video’s maken. Film eens een dagje mee op het bedrijf om de volgers inzicht te geven in hoe het er bij jullie aan toe gaat. Het is ook leuk om unboxing video’s van producten te maken en blije klanten (eventueel influencers) een review te laten geven op camera.

Winacties

Winacties zijn de ideale manier om aan meer klanten te komen. Het is wel belangrijk om je even goed in te lezen over winacties op sociale media. Deel-en-win-acties die je vaak voorbij ziet komen, mogen bijvoorbeeld niet. Je mag ook niet vragen van mensen om vrienden te taggen onder het bericht met de winactie. Dit soort dingen gebeuren heel veel, maar er staat een boete op wanneer je betrapt wordt op een dergelijke actie. Wat wel mag: je mag wel je volgers vragen om het bericht te liken, om een reactie te plaatsen of om een privébericht te sturen. Je kunt op basis van loting of de leukste reactie/privébericht een winnaar bepalen. Wil jij ook interessant content op social media creëren? Neem dan eens contact op met een fotograaf om leuke foto’s en video’s te maken!